Počela Skupština mladih političara i aktivista u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, danas je u Centru za privredno tehnološki razvoj na Andrevlju održana Generalna skupština Regionalne mreže mladih. Ova organizacija predstavlja važan deo najveće asocijacije regiona u Evropi, čiji je naziv Skupština evropskih regija (AER) i okuplja mlade političare i aktiviste iz svih delova Evrope radi zajedničkog rada na važnim pitanjima, povezivanja i razmene iskustava.

Jedan od najvažnijih ciljeva organizacije pomenutih događaja u Novom Sadu i Vojvodini jesu promocija Grada Novog Sada kao buduće omladinske i kulturne prestonice Evrope, predstavljanje potencijala AP Vojvodine i Republike Srbije i aktivno uključivanje naših omladinskih organizacija u aktivnosti Regionalne mreže mladih, istaknuto je uoči današnjeg skupa.

„U protekloj deceniji, Vojvodina je bila veoma aktivna u AER-u. Organizovali smo pet konferencija i bili smo domaćini brojnim sastancima radnih tela ove organizacije. Uspešno smo u saradnji sa partnerima iz AER-a organizovali realizovali Pir rivju projekat i organizovali Letnju akademiju 2014. godine. Nastavljamo sa dobrom praksom i ovim današnjim primerom kada smo ugostili Regionalnu mrežu mladih. Kao iskusan, ali i dalje mlad političar, želeo bih kao mladim liderima da vam pružim punu podršku u vašem daljem radu, jačanju i osnaživanju u procesu kreiranja javnih politika“, rekao je Zobenica.

Izvor: