Počela manifestacija „Sportske igre mladih“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju manifestacije „Sportske igre mladih“ u OŠ „Jožef Atila“. Organizator je Savez za školski sport grada Novog Sada, a planirano je da se takmičenje održi na više lokacija, u OŠ „Jožef Atila“ (između dve vatre), OŠ „Đorđe Natošević“ (basket 3 na 3), OŠ „Ivo Lola Ribar“(šah), na Javnom kupalištu “Štrand“ (odbojka na pesku) i  na Fudbalskim terenima “Bolesnikov“ (fudbal).

– Veliko mi je zadovoljstvo što je danas Novi Sad domaćin manifestacije „Sportske igre mladih“. Nakon nekoliko gradova u Srbiji, i naš grad je postao mesto okupljanja školaraca koji se nadmeću u najrazličitijim veštinama. Učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima je važno iz više razloga. Naime, pored jačanja sportskog i takmičarskog duha, kroz sport se razvija i osećaj za fer-plej i prave vrednosti u životu. Najvažnije je što se deci i mladima širom Srbije, a i regiona, pruža mogućnost da besplatno učestvuju u takmičenjima, a veliku satisfakciju imaće svakako i najuspešniji pojedinci i ekipe. Ti takmičari će učestvovati na završnom delu Sportskih igara mladih u Splitu, tako da je i to putovanje i druženje dodatni motiv za postizanje što boljih rezultata – rekao je Ognjen Cvjetićanin i naglasio da se nada da će kroz sport i zabavu, na ovaj način, mladi iz regiona razvijati prijateljstvo i toleranciju.

Promoter ovogodišnjih „Sportskih igara mladih“ u Novom Sadu je proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić, koji je deci poželeo mnogo uspeha u kvalifikacijama, a pre svega lepo druženje i sticanje novih prijateljstava. Pobednici takmičenja u Novom Sadu stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, a pobednici tog takmičenja će se plasirati u finale gde će se u avgustu u Splitu takmičiti predstavnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izvor: Brif.rs