Počela 13. „Novosadska jesen“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, „Novosadska jesen“, održava se od 18. do 22. oktobra.

Ova izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje vrta koja se organizuje svake godine krajem oktobra je idealna prilika Novosađanima i Novosađankama, kao i gostima Novog Sada, da na jednom mestu izložbenog prostora posete sledeće izložbene celine: izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda, pčelinjih proizvoda i hrane, izložbu organske hrane i proizvoda i izložbu starih i umetničkih zanata.

Tema ove „Novosadske jeseni“ je organska poljoprivreda. Centralni deo izložbe zauzima izložba hortikulture – posvećena kvalitetnim jesenjim vrstama sezonskog cveća, ali i sadnicama, saksijskim cvećem, saksijama i dodatnom opremom potrebnom za hortikulturno uređenje.

Danas je u 10 časova u amfiteatru održana zanimljiva prezentacija u organizaciji Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog zavoda zaštitu prirode „Ugrožene vrste sa akcentom na teritoriju Novog Sada“.

Pod sloganom „Jesen je pravo vreme za sadnju“, manifestacija „Novosadska jesen“ već 12. godina tradicionalno daje doprinos razvijanju ekološke svesti građana.

„Novosadsku jesen“ organizuje Pokret gorana Novog Sada, a podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.