Otvorena „Ledena šuma“ u Dunavskom parku

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju zimske manifestacije „Ledena šuma“ u Dunavskom parku. 

-„Najvažnije je da zadovoljni budu Novosađani i svi gosti koji će dolaziti u „Ledenu šumu“, odnosno u Dunavski park. Mislim da je ponuda sadržaja za novogodišnje i božićne praznike u gradu, ovog puta, daleko izdašnija i kvalitetnija nego što je to bilo ranijih godina. Ovo klizalište deluje kao čudesna, ledena bajka i upotpunjuje sliku praznične idile. Zato mi je drago što će Dunavski park i u ovim zimskim mesecima biti pun ljudi i zabave, i što neće biti prazan i pust u iščekivanju proleća, nego će Novosađani dolaziti ovde i provoditi se u naredna dva meseca. Najdraže mi je zbog najmlađih Novosađana, koji će ovde dolaziti tokom zimskog raspusta i na jedan nesvakidašnji način uživati u ovom lepom sportu“ rekao je gradonačelnik uputivši čestitke organizatorima.

Klizanje na zatvorenom klizalištu na površini 1.200 m2 i uživanje u čaroliji parka na ledenoj stazi koja okružuje jezero, daju potpuno novu dimenziju tom zimskom sportu. Klizači će uživati u prelepom ambijentu Dunavskog parka koji će biti otvoren i prohodan za sve one koji požele da dođu.

Kako su naveli organizatori manifestacije, Udruženje Kvart Medija, ulaz u park se neće naplaćivati dok će ulaz na ledenu površinu biti tarifiran po povoljnoj ceni, a u prepodnevnoj smeni, namenjenoj isključivo deci, klizanje će biti besplatno uz stručni nadzor instruktora klizanja. Na natkrivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci će moći da uživaju u svakodnevnim nastupima muzičkih sastava, pozorišnih trupa i animatora, a moći će da uzmu učešće i u kreativnim i edukativnim radionicama.

Ranije u toku dana, decu na ledu su zabavljali Haos animatori, upriličena je i dvočasovna kreativna radionica, i nastupio je dečji hor Zvončići. Nakon svečanog otvaranja, usledio je program na ledu, a u 19 časova počela je prva zvanična klizačka smena, koja traje do 22 časa.

Izvor:Brif.rs