Otvoren drugi Sajam za penzionere u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je otvaranju Sajma za penzionere koji se održava 26. i 27. maja na Novosadskom sajmu, u organizaciji “Doo Snar grouop“ i Novosadskog sajma.

-Drago mi je što se sajam posvećen našim zaslužnim sugrađanima organizuje po drugi put i nadam se da će se ta praksa nastaviti. Današnji penzioneri su ljudi koji su izgradili našu zemlju, i dali veliki doprinos u svim oblastima života. Zbog toga država ali i društvo u celini moraju da im obezbede što bolje uslove za život i tretman kako i dolikuje. Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane. Klubovi za penzinere, povlastice u javnom prevozu, plaćen odlazak u banje i letovališta samo su neke od mera koje Grad sprovodi kako bi ulepšao i olakšao penzinerske dane- rekla je Ljiljana Koković.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić je rekao da je Sajam za penzionere manifestacija koja treba da dobije širi značaj obuhvatajući pored Novog Sada i Beograd i Niš.

-Penzioneri danas čine četvrtinu stanovništa Srbije i oni su najzaslužniji za izgradnju naše zemlje. Na ovakvim manifestacijama robni proizvođači i kompanije najstarijim građanima omogućavaju povoljniju kupovinu roba i usluga u čemu se ogleda njihova korporativna društvena odgovornost- istakao je Milan Krkobabić.

Cilj manifestacije, koja se ove godine održava pod sloganom „Za bezbrižnu starost“, je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo njima.

Na štandovima izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, biće organizovane i aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, sporta, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, finansija, kao i pravne zaštite. Ulaz na manifestaciju je besplatan.

Izvor: Brif.rs