Opljačkan magacin humanitarne organizacije “Čepom do osmeha”

0
Bolnica VITA Novi Sad

Magacin humanitarne organizacije “Čepom do osmeha” obijen je danas u Novom Sadu. Ukradeno je dvoje električnih invalidskih kolica, oko dve i po tone čepova, promo material i dva bicikla.

Invalidska kolica kupljena su od prodaje prikupljenih čepova koja su namenjena deci sa smetnjama u razvoju. Strašan prizor u magacinu sačekao je Borišu i Vanju Petković, koji već četiri godine vode humanitarnu akciju “Čepom do osmeha”.

Predsednica organizacije, Vanja Petković, kaže da bi sredstva od reciklaže ukradenih čepova bila namenjena za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju i dodaje kako je za ukradene čepove bilo potrebno nekoliko meseci sakupljanja. Vanjin suprug Boriša kaže da je u šoku i da je ova šteta veoma velika, kako u materijalnom, tako i u psihičkom smislu.

Vrednost ukradenih čepova je oko 400.000 dinara, a samo kolica kupljena od prodaje čepova koštaju oko 200.000 dinara.

Nadležni organi izvršili su uviđaj, a iz organizacije mole sve građane da se jave na broj 192 ukoliko imaju neke informacije i kažu kako se nadaju da nemili događaj neće obeshrabriti ljude dobre volje i da će humanitarna akcija nastaviti sa svojim radom. Takođe, apeluju na sugrađane da se jave ukoliko imaju neku prostoriju koja bi mogla poslužiti kao novi magacin.

Fotografija: cepomdoosmeha.org.rs