Održan seminar realnog aikidoa za decu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin svečano je otvorio 12. po redu Savezni seminar realnog aikidoa za decu koji organizuje Klub realnog aikidoa „Futog“. Na seminaru organizovanom u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu, je učestvovalo više od 400 dece iz 12 gradova Srbije koja su vežbala i takmičila se u raznim disciplinama, sa ciljem da se kroz druženje proširi ideja o važnosti sporta među omladinom.

– Već tradicionalno se kroz ovaj seminar, po 12. put nastavlja sa popularizacijom ove borilačke veštine. Kroz promociju realnog aikidoa, na jedan sveobuhvatan način usmeravamo pažnju na tu važnu sportsku disciplinu. Omladinci iz cele Srbije, od 5 do 18 godina, odnosno oni koji su tek krenuli sa treninzima i oni iskusniji, u prilici su da uz vrsne stručnjake stiču veštine, a istovremeno da stiču i grade prijateljstva. Sve pohvale organizatorima i nadam se da će u narednoj godini biti još više učesnika. Takmičarima želim sportsku sreću i nadam se da će tokom odrastanja nastaviti da neguju pozitivan odnos prema ovom sportu, jer se kroz njega grade prave vrednosti – poručio je Ognjen Cvjetićanin.

Organizatori su istakli da je cilj jednodnevnog seminara uvežbavanje tehnika samoodbrane, kao i druženje dece kroz takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci i raznim poligonima. Oni su tom prilikom uručili zahvalnicu Ognjenu Cvjetićaninu za pomoć u razvoju dečijeg omladinskog borilačkog sporta u Futogu. Realni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama. Starosnog ograničena za bavljenje ovom veštinom nema, a  pozitivno  utiče na  razvoj psihofizičkih osobina i  motorike dece.

Izvor: Grad Novi Sad