Održan prijem za učesnike 23. Festivala lutkarstva

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je učesnike 23. Festivala lutkarstva osnovnih škola koje organizuje Udruženje vojvođanskih učitelja.

Tokom trajanja festivala izvedeno je 26 predstva, a na republičku smotru plasirano je sedam najboljih koje će biti izvedene na sceni Pozorišta mladih. Pored lutkarskih predstava nastavnici iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine takmičili su se i u kategorijima za najbolji autorski tekst  i pozorišnu lutku.

-Grad Novi Sad, kao centar lutkarstva Srbije, već dugi niz godina prepoznaje značaj ovog festivala koji doprinosi širenju lutkarske kulture, i nastaviće da ga podržava i u budućnosti, kako finansijski, tako i organizaciono. Želim da deca ovih nekoliko dana provedu lepe i nezaboravne trenutke u našem gradu, da se međusobno upoznaju i druže, i da iz našeg grada ponesu pregršt lepih i nezaboravnih uspomena i budu naši gosti na narednoj smotri lutkarstva – rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednica Udruženja vojvođanskih učitelja i direktorka Festivala lutkarstva osnovnih škola Vera Stojšić-Gašparovski rekla je da je ova obrazovna manifestacija jedinstvena u regionu.

-Udruženje vojvođanskih učitelja daje veliki doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske kulture u Srbiji  i regionu. Svake godine naši nastavnici su sve obučeniji za celokupnu pripremu i izvođenje lutkarske predstave, naše predstave su sve uspešnije, što podstiče našu decu da obrazuju svoj pozorišni ukus na pravi način- istakla je Vera Stojšić-Gašparovski.

Izvor: Brif.rs