Odobreni konkursi za direktore sedam preduzeća

1
Bolnica VITA Novi Sad

Skupština grada juče je usvojila odluke kojima se raspisuju javni konkursi za direktore „Vodovoda i kanalizacije“, „Tržnice“, „Gradskog zelenila“, „Čistoće“, „Informatike“, „Puta“ i SPC „Vojvodina“. Osim toga, većinom glasova, uključujući tu i glasove opozicione odborničke grupe DS-a, usvojen je i plan rada Doma zdravlja za ovu godinu, te izveštaji o radu Gradskog pravobranilaštva i Stambene agencije u 2016. godini.
Pred sednicu gradonačelnik Miloš Vučević novinarima je kazao da će sledeće nedelje doći do „promene kadrovskih rešenja“ u vrhu Gradske uprave za inspekcijske poslove, nakon što je pre četiri meseca Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave naložio smenu načelnika Uprave Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, pošto su tu postavljeni bez potrebnih kvalifikacija, radnog iskustva i konkursa.

Takođe, Vučević je najavio da će u maju Skupština grada raspravljati o završnom računu gradskog buyeta za 2016. godinu, a da nakon toga sledi rebalans budžeta. Po njegovim rečima, budžet se za sada bolje puni nego u istom periodu lane.

Izvor: dnevnik.rs

1 KOMENTAR

Comments are closed.