Objavljen javni poziv za program pripravnika i program stručne prakse

0

Grad Novi Sad je objavio dva javna poziva – Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse i Javni poziv za stručno osposobljavanje pripravnika na teritoriji Grada Novog Sada u 2017. godini.

Program pripravnika podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci, za period od 12 meseci i sticanje uslova za polaganje pripravničkog odnosno drugog stručnog ispita. Sredstva za realizaciju pomenutog programa koriste se za naknadu troškova zarade pripravnika, u mesečnom iznosu od 39.000,00 dinara za stručno osposobljavanje 80 pripravnika sa visokim obrazovanjem, za period od 12 meseci, a sredstva su izdvojena u ukupnom iznosu od 37.440.000,00 dinara.

Program stručne prakse finansira se od 6 do 12 meseci za ukupno 119 nezaposlenih lica i to za 99 lica sa završenim visokim obrazovanjem (najmanje četiri godine fakulteta ili master) i 20 lica sa završenim višim ili trogodišnjim visokim obrazovanjem. Grad finansira novčanu pomoć nezaposlenim licima na stručnoj praksi u mesečnom iznosu od 18.000,00 dinara za lica sa višim odnosno visokim trogodišnjim obrazovanjem i novčanu pomoć u mesečnom iznosu od  20.000,00 dinara za  lica sa završenom visokom  stručnom spremom, kao i troškove polaganja stručnog ispita  nakon završetka stručnog osposobljavanja u iznosu od 10.000,00 dinara po nezaposlenom licu. Za realizaciju navedene mere sredstva su obezbeđena u budžetu Grada za 2017. godinu u iznosu od 30.234.000,00 dinara.

Javni pozivi za program pripravnika i program stručne prakse su otvoreni do 10. marta 2017. godine.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.