Obeleženo 57 godina postojanja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Svečanom akademijom i dodelom priznanja za najbolje postignute rezultate u 2016. profesorima, studentima i stručnoj službi, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu obeležio je danas 57 godina postojanja.

Čestitajući zaposlenima i studentima dan Fakulteta, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević istakao je da Sekretarijat doživljava ovaj fakultet kao iskrenog partnera.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Rade Doroslovački je, uz kratko podsećanje na istorijat jedne od najznačajnijih visokoobrazovnih institucija u zemlji, rekao da je ova institucija počela sa 649 studenata, a da se danas tu obrazuje više od 14.000 studenata. Svake godine se na Fakultet upiše se više od 2.000 studenata, na 90 studijskih programa 13 departmana, što Fakultet tehničkih nauka svrstava u red najvećih u regionu.

„Istraživači sa našeg Fakulteta učestvuju na 57 međunarodnih, 110 nacionalnih i 17 pokrajinskih projekata. Takođe, od pet prijava za učešće u programu EU, Horizont2020, Fakultet tehničkih nauka je nosilac četiri projekta“, sa ponosom je rekao Doroslovački.

Izvor: Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost