Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Veterniku

0
Bolnica VITA Novi Sad

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je u prostorijama Doma „Veternik”, gde je  i održana manifestacija kulturnog karaktera čiji su učesnici bili štićenici Doma.

Obeležavanju je prisustvovao i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i tom prilikom izjavio da Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učestvovanje u društvenim aktivnostima.

„Uprava za socijalnu i dečju zaštitu kontinuirano radi na poboljšanju svakodnevnog života osoba sa ivaliditetom izdvajajući sredstva iz budžeta za dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju i omladinu sa invaliditetom, kao i za usluge podrške za samostalan život i stanovanje u malim kućnim zajednicama. U ovoj godini je za tu namenu za Dom u Veterniku izdvojeno oko 16 miliona dinara“, rekao je Nikolić.

dom-2

Direktor Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju “Veternik” Zoran Arbutina se zahvalio Gradu na podršci i saradnji.

„Grad Novi Sad pomaže rad naše ustanove i zahvaljujući finansijskoj podršci koju dobijamo realizujemo mnoge projekte dugi niz godina. Dom u Veterniku zbrinjava 535 korisnika i jedna smo od najvećih ustanova socijalne zaštite u zemlji- rekao je Zoran Arbutina i podsetio da je Grad prošle godine ovoj ustanovi dao vozilo na korišćenje koje im omogućava lakši prevoz dece na izlete i druge manifestacije“, rekao je Arbutina.

Izvor: Brif.rs