Novosadski polumaraton 24. po redu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Novosadski polumaraton, 24. po redu, održaće se u subotu, 1. aprila, a start trke zakazan je na Trgu slobode od 10 časova. Na ovogodišnji polumaraton do sada se prijavilo više od 750 učesnika, a organizatori očekuju da taj broj dostigne više od hiljadu takmičara i takmičarki.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane da se pridruže trkačima i uzmu učešće na polumaratonskoj trci, a novosadske vozače zamolio da imaju razumevanja i strpljenja zbog održavanja trke i pojedinih zatvorenih saobraćajnica tokom održavanja sportske manifestacije.

„Novi Sad je Evropska prestonica kulture 2021. godine, a kada bi se dodeljivala titula Evropske prestonice sporta, Novi Sad bi stekao i tu titulu, jer je naš grad istinski centar sportskih dešavanja“, poručio je on.

On je apelovao na novosadske vozače da u subotu, 1. aprila imaju razumevanja i strpljenja, ali i da se svi zajedno radujemo onima koji žele taj dan da postignu što bolje vreme.

Novosadski polumaraton poseduje sertifikat i licencu svetskih polumaratonskih trka, a predsednik Skupštine grada ocenio je da sama činjenica da se ova sportska manifestacija održava gotovo četvrt veka, zavređuje pažnju.

Izvor: RTV