Novosađani, kažite šta mislite i osećate prema svom gradu!

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Velikoj sali Kulturnog centra u Novom Sadu danas i sutra biće igrana predstava „Naše mesto“ sa početkom u 19.30 časova.

U koprodukciji Kulturnog centra i Teatra 34, predstava „Naše mesto“ nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta.

„Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i „litaraturom“ koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj „demokratskoj tribini“  u kojoj sakoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke.“

Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji. Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu „pomognu“ da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.

Cena karte iznosi 500 dinara, za studente i grupne posete (minimum 5 osoba) 300 dinara. Karte se mogu rezervisati na mejl adresi [email protected]

 

 

Izvor/Fotografija: KCNS