Novi Sad u trci za Evropsku prestonicu mladih 2019.

0
Bolnica VITA Novi Sad

Odluka o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica mladih za 2019. biće doneta 16. novembra u Varni u Bugarskoj.

Juče na polaganju kamena temeljca za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da se nada da ćemo ovu titulu uskoro slaviti.

“Prvo, želim da čestitam svim građanima Republike Srbije, pogotovo gradonačelniku Novog Sada, što smo dobili titulu Evropske prestonice kulture. Novi Sad predstavlja kulturnu budućnost, stabilnost i potporu za razvitak i prosperitet same Srbije. Isto tako se nadam da ćemo za 15 dana postati i Evropska prestonica mladih 2019. i da ćemo slaviti kao što smo pre 10 dana slavili. Kroz ovakve projekte se vidi ulaganje celokupnog društva i svih segmenata vlada i na ovaj način šaljemo poruku mladima da pravimo Srbiju i budućnost koju oni treba da naslede, koju zaslužuju i za koju se svi borimo”, rekao Udovičić.

Grad koji postane Omladinski evropski centar dobija priliku da mladi ljudi u njemu, kroz mnogobrojne programe i projekte, prikažu kulturni, socijalni, politički i ekonomski život i razvoj.