Novi Sad bi mogao da dobije prvi japanski park

0
Bolnica VITA Novi Sad
Radovi na podizanju parka na potesu između Nove Detelinare i Novog naselja uveliko su u toku. Gradonačelnik najavio i finansijsku pomoć Japana u uređenju zapuštene lokacije.
Novi Sad bi mogao da dobije prvi japanski park. U razgovorima sa ambasadorom ove daleke i nama prijateljske zemlje izražena je spremnost da nova zelena oaza u gradu, između Detelinare i Novog naselja, bude uređena po ugledu na tradicionalne parkove u Zemlji izlazećeg sunca, pišu „Novosti“.

Po najavama gradonačelnika Miloša Vučevića, u Ambasadi Japana su veoma zainteresovani da osim uređenja i finansijski podrže ceo projekat.

„Novi Sad bi mogao da dobije prvi japanski park, a to će naš grad dodatno obogatiti. Nadam se da će i ova lepa priča o saradnji biti brzo realizovana“ poruka je Vučevića.

„Novostima“ je potvrđeno u JKP „Gradsko zelenilo“ da su njihove ekipe već uveliko počele radove i da će ceo prostor početi uskoro i da poprima prve obrise uređene zelene površine.

„Radovi na podizanju parka su podeljeni u četiri faze, a u toku je druga, koja podrazumeva krčenje samonikle vegetacije, uklanjanje divlje deponije, kao i pregled postojećeg drveća“, rekao je savetnik direktora JKP „Gradsko zelenilo” Ivan Nožinić.

Park će se prostirati na tri i po hektara. Predviđeno je deset ulaza, od kojih će dva biti glavna, da bi se omogućio veći pristup parkovskoj površini. Predviđene su dve zone za dečju igru i rekreaciju, teretana na otvorenom, teren za boćanje, površine za održavanje radionica, koncerata i sličnih sadržaja, a biće postavljena i fontana. U parku će biti obezbeđen i dovoljan broj klupa i korpi za smeće.
Izvor: novosti.rs