Nagrade za najbolje gimnastičare

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas je otvoren Međunarodni turnir u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici čiji je pokrovitelj Grad Novi Sad.

Sokolsko društvo „Vojvodina“ po sedmi put u Novom Sadu organizuje tradicionalni Memorijalni turnir „Laza Krstić i Marica Dželatović“ u gimnastici.

U njemu učestvuje preko 250 gimnastičarki i gimnastičara uzrasta od osam do 16 godina, iz Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Danske, Bugarske, Južne Afrike i Srbije.

gimnastika-1

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju i tim povodom izjavio da će Grad Novi Sad uvek nastojati da podržava aktivnosti Sokolskog društva ’’Vojvodina’’ koje ima impozantnu istoriju, izvanrednu reputaciju i kojem se uvek predviđa svetla budućnost.

„To nije samo najmasovnije Društvo gimnastičara u Srbiji, već i najtrofejnije, što je za svaku pohvalu. Mi kao Gradska uprava zadužena za sport i omladinu, težimo tome da u našem gradu stvorimo što bolje uslove, kako za treniranje, tako i za održavanje prestižnih takmičenja. Odličan primer tog spoja imamo upravo ovde, na Memorijalnom turniru koji se održava u čast dva doajena gimnastike, jer se deca i omladina uče kvalitetnom sportskom angažovanju, motivišu se kroz takmičenje i imaju priliku da razmenjuju iskustva sa gimnastičarima iz mnogobrojnih zemalja. Ponosni smo na ovaj turnir i njegovu tradiciju, i nastavićemo da ga podržavamo“, rekao je Cvjetićanin.

gimnastika-3

Organizatori iz Sokolskog društva su istakli da to takmičenje dugi niz godina doprinosi afirmaciji sportske gimnastike, kao i vraćanju međunarodne gimnastike u Novi Sad, a da im je osnovni cilj i želja da se održi uspomena na dugogodišnje trenere Lazu Krstića i Maricu Dželatović.

Izvor: Brif.rs