Mjuzikl i paljenje sveća u Sinagogi povodom Hanuke

0
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom obeležavanja praznika Hanuka u Sinagogi je izveden najstariji jevrejski mjuzikl baziran na biblijskoj priči o Josefu i njegovoj braći. Upaljene su i četiri sveće kojima se obeležavaju dani Hanuke.

Sveće su upalili Nj.E. ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor i potpredsednik Jevrejske Opštine Novi Sad Boris Kopilović.
„Još jednom čestitam veliki praznik svim pripadnicima jevrejske zajednice i zahvaljujem se ambasadorki Izraela što je došla da zajedno obeležimo Hanuku. Mi smo se već sretali i razgovarali o tome kako da unapredimo saradnju, a i ovaj događaj je pokazatelj da je Novi Sad multinacionalni i multikonfesionalni grad koji mnogima može biti za primer“ naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam istakla je da već peti put u kratkom roku dolazi u Novi Sad jer grad ima mnogo potencijala i neguje multikulturalnost.

„Hanuka je, poput Božića, praznik tolerancije i međusobnog razumevanja, i moj dolazak ovde je poruka da trebamo na zajedničkim vrednostima graditi buduću saradnju“ rekla je ambasadorka Alona Fišer Kam.

U mjuziklu su učestvovali orkestar “Šira utfila“ (Stefan Sablić – vokal, lauta; Filip Krumes – violina; Sinan Aćifović – klarinet; Srđan Đorđević – kontrabas, Goran Milošević – kahon, darabuka, rik) kao i hor “Braća Baruh“ na čelu sa Stefanom Zekićem i glumci Aljoša Vučković i Vanja Ejdus.

Izvor: Brif.rs