Milovančev: Luka Novi Sad na meti loših političara

0

„Zlonamerni kritičari među političarima, frustrirani zbog mizernih rezultata sopstvene politike, jedva su dočekali objavljivanje Preporuka Državne Revizorske Insitutucije nakon kontrole poslovanja Luke Novi Sad. Objavljene Preporuke DRI oni tendenciozno prikazuju javnosti kao da su u pitanju presude za teška nedela, a ne preporuke da se uočeni nedostaci otklone“, kaže u saopštenju direktor Luke Novi Sad, Aleksandar Milovančev.

Prema uobičajenom postupku, DRI će sačekati da Luka Novi Sad otkloni uočene nedostatke u narednih 90 dana, koji ne predstavljaju drastične slučajeve zloupotreba u poslovanju, kako ih predstavljaju politikanti. Kako kaže Milovančev, nije istina da se Lukom Novi Sad loše upravlja, kako je saopštila jedna od marginalnih političkih stranaka u Novom Sadu. Luka Novi Sad u poslednje tri godine, uzastopce, obara rekorde pretovarenih količina robe. Na kraju ove godine, već je postignut apsolutni rekord u pretovaru od više od 1.157.226 tona robe. Ti rezultati i stabilni prihodi od zakupa skladišnog prostora – jasno govore da nema nikakve krize menadžmenta Luke Novi Sad, nasuprot onome što tvrde nedobronamerni političari, a ne privrednici. Naprotiv, sadašnja uprava Luke Novi Sad ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, što apsolutno potvrđuje njen legitimitet, stoji u saopštenju Milovančeva, koji dodaje da politički motivisani kritičari menadžmenta Luke Novi Sad neće da razdvoje bitno od manje važnog.

Kako kaže, oni zameraju da su, navodno bez dozvole, zaposlili 22 radnika, iako Luka Novi Sad nije korisnik i potrošač budžeta nego u potpunosti posluje, kao akcionarsko društvo, na i u zavisnosti od tržišta. Ali, ti isti kritičari neće da vide 600 novozaposlenih ljudi koji su, tokom ove godine, prošli kroz Luku Novi Sad, obučavajući se u pogonu kompanije Lear. Da je DRI došla u kontrolu u Luku Novi Sad ranije, a nije, ustanovila bi da Luka Novi Sad pre mandata aktuelne uprave nije imala nijedan upravni akt, a konstatovala bi takođe da je Statut preduzeća usvojen daleke 1991. godine.
Danas svako može da prođe kroz Luku Novi Sad. Dobronamerni među našim posetiocima, jasno, svojim očima, mogu da vide korenite promene koje su izvršene u Luci. Oni koji se sećaju, ili ne znaju kako je Luka Novi Sad izgledala pre nego što je njome počeo da upravlja novi menadžment mogu doći u Luku da vide filmske i foto snimke Luke kakvu je novi menadžment zatekao pre tri i po godine, stoji u saopštenju Aleksandra Milovančeva.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.