Milićević položio venac na spomen obeležje žrtvama NATO bombardovanja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, prisustvovao je danas u kasarni “Jugovićevo”, u Novom Sadu, komemorativnom skupu jedinica iz garnizona Novi Sad, povodom obeležavanja Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju. Tom prilikom, u ime Pokrajinske vlade, potpredsednik Milićević je položio venac na spomen obeležje žrtvama bombardovanja iz 1999. godine.

“U Danu sećanja, ljudska i moralna obaveza svih nas, građana Republike Srbije, jeste da odamo počast i dužno poštovanje svim žrtvama NATO bombardovanja iz 1999. godine”, kazao je potpredsednik Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je naglasio da je posebna obaveza onih koji se bave javnim poslom da čine sve da Srbija očuva mir i stabilnost, i da se ne dozvoli da ikada više nevine ljudske žrtve stradaju na ovaj način.

“Među tim žrtvama su svi oni koji su branili svoju zemlju, ali i nevine žrtve koje su poginule samo zato što su građani Republike Srbije”, istakao je potpredsednik Đorđe Milićević.

Vence na spomen obeležje položili su i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije, predstavnici garnizona Novi Sad, ORVS Grada Novog Sada, pokrajinskog i novosadskog SUBNOR-a, kao predstavnici udruženja ratnih veterana, vazduhoplovaca i vojnih penzionera.

Izvor:Vlada Vojvodine