Konferencija o regionalnoj stabilnosti 9.juna u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Konferencija o regionalnoj stabilnosti, na kojoj će učestvovati eminentni intelektualci iz regiona, priznati i izvan postjugoslovenskih i balkanskih okvira, biće održana 9. juna, u Kulturnom centru Novog Sada, najavili su danas organizatori.

Skup predstavlja jednu vrstu okruglog stola gde će glavne teme biti regionalna stabilnost, saradnja i dobri odnosi na postjugoslovenskim prostorima.

Na konferenciji će učestvovati stručnjaci iz različitih oblasti, kao što su književnost, filozofija, istorija, pravo, političke nauke i ekonomija.

Kako najavljuju organizatori, na konferenciji će govoriti Tvrtko Jakovina, Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, Ivo Visković, advokat i nekadašnji crnogorski ministar pravde Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, Selmo Cikotić, etnolog i antropolog Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore Marijana Mitrović Mijatović.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panajotović rekao je da je osnovna poruka konferencije poruka mira, saradnje i stabilnosti, iz kojih, kako je naveo, proističe bolji i kvalitetniji život za ljude u regionu.

Izvor: Tanjug