Konferencija Međunarodnog udruženja za korejsku primenjenu lingvistiku

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu svečano otvorena osma po redu godišnja konferencija Međunarodnog udruženja za korejsku primenjenu lingvistiku ISKAL (International Society for Korean Applied Linguistics) u suorganizaciji Udruženja i Fakulteta, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Koreje u Beogradu, Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu i Konfucijevog instituta Univerziteta Kjonghi, Koreja (Kyunghee University).

Godišnja konferencije okupila je više od 40 učesnika iz Koreje, Japana, Kine, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, i idealna je prilika za razmenu iskustava i prezentaciju novih dostignuća na polju primenjene lingvistike na primeru korejskog jezika.

Svečano otvaranje konferencije održano je jutros u svečanoj sali 114 na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu uz prisustvo predstavnika Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: dekanice prof. dr Ivane Živančević Sekeruš i prodekana za međunarodnu saradnju i nauku prof. dr Zorana Paunovića, kineskog direktora Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu Čen Huija, kao i ambasadora Republike Koreje u Srbiji Njagove Ekselencije gospodina Deđong Jua (Yoo Dae Jong). Svi govornici su istakli značaj i važnost ovog načina saradnje i želju da se uskoro u učionicama Fakulteta začuje i korejski jezik, pored više od dvadeset drugih koji se već uče i proučavaju na Filozofskom fakultetu.

Konferencija će trajati dva dana, a učesnici će imati priliku da posete i neke od znamenitosti Novog Sada.

Izvor: Brif.rs