Gradi se fiskulturna sala OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju gde se od početka juna izvode radovi na izgradnji fiskulturne sale površine 557 m2, uz postojeću školsku zgradu u okviru kompleksa škole. Izgradnjom se dobija u prizemlju fiskulturna sala, spravarnica, muške i ženske svlačionice, muški i ženski sanitarni čvorovi, svlačionice i sanitarni čvor za nastavno osoblje, a na tavanu se dobija jedna tehnička prostorija.

– Uverili smo se da radovi na izgradnji fiskulturne sale u OŠ „Veljko Vlahović“ teku po predviđenoj dinamici. Ponosni smo, zajedno sa rukovodstvom škole, što će biti ispunjen višedecenijski san žitelja Šangaja da i ovde mališani imaju najbolje uslove za školovanje, odnosno što će dobiti sportsku salu. Radi se o investiciji od 48 miliona dinara, što samo pokazuje da je to ozbiljna investicija za naselje Šangaj. Takođe, Grad je u prethodne dve godine uložio preko 17 miliona dinara u energetsku efikasnost škole, odnosno zamenu stolarije, hoblovanje parketa, kupovinu računarske opreme, kao i u saniranje dugova koji su nasleđeni iz nekog prethodnog perioda. Mi nastojimo da omogućimo deci iz svih delova grada ravnopravne uslove za školovanje i upravo to je politika grada – ravnomeran razvoj centra i periferije. Siguran sam da će izvođač u predviđenom roku izvršiti radove i  da ćemo na proleće sledeće godine u novoizgrađenoj sali zaigrati utakmicu rukometa, odbojke ili malog fudbala – rekao je Miloš Vučević.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd zaključili su u aprilu 2016. godine Protokol o saradnji sa Gradom Novim Sadom o realizaciji Programa modernizacije škola. Navedenim Protokolom o saradnji, obuhvaćena je Osnovna škola „Veljko Vlahović“, a pored nje OŠ „Nikola Tesla“ i Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“. Direktorica škole Ljubica Grubač rekla je da je u OŠ „Veljko Vlahović“ mnogo sredstava uloženo u poslednjih nekoliko godina.

– Nama su uslovi za rad maksimalno poboljšani. Ne radi se samo o dobijanju fiskulturne sale, već i o kontinuiranoj pomoći koju nam pruža Grad. Želim da se zahvalim gradonačelniku na velikoj blagonaklonosti i pažnji koje nam ukazuje kroz konkretnu pomoć. Kraj radova se očekuje u februaru naredne godine, a do tad će se školski život odvijati nesmetano uz radove koji se izvode spolja – rekla je direktorica Ljubica Grubač.

Gradonačelnik je obišao i vrtić PU „Radosno detinjstvo“ – „Duga“ gde su na postojećem igralištu za decu u vrtiću dodate sprave za igru dece i to kula sa toboganom, dve ljuljaške, klackalica i penjalica, dve klupe i dve đubrijere, kao i dva mala gola. Trenutno se sprovode završni radovi na prostoru za igru koji će biti oivičen i zasut sitnim kamenom radi bezbednosti. Vrednost radova je 674.502,00 dinara, a sredstva za radove koje izvodi JKP „Lisje“ su dobijena preko Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
Izvor:Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.