Građanima Novog Sada predstavljeni „Dani ludaje“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Grad Kikinda već tradicionalno predstavlja građanima Novog Sada čuvenu manifestaciju „Dani ludaje“ koja ove godine ima predznak trideset i druga po redu.

I ove godine Kikinđani pozivaju sve da posete njihov grad i prisustvuju toj vedroj i veseloj manifestaciji, a mališani iz vrtića „Poletarac” iz Kikinde i ovaj put, obučeni u boje jeseni i motive ludaje, došli su u naš grad, prodefilovali centrom i ovim rečima svima uputili poziv:

“Vojvođani, Novosađani i ostali dobri građani, čujte dobro: u Kikindi šta ti duša želi i voli – oblak prašine i roj osica, puno ludaja i lepih snašica, bruji Kikinda kao košnica. Pakujte kofere, sedajte na voz i u Kikindu pravac skroz!”

Organizatori najavljuju lep i šaren program koji će početi u četvrtak, 21. septembra, a odvijaće se na više lokacija širom centra tog banatskog grada do nedelje, 24 septembra.

Tokom četvorodnevne manifestcije biće održani koncerti u okviru kojih će nastupati lokalni izvođači, ali i bendovi iz Srbije i nekadašnje SFRJ. Prvi dan, 21. septembra, na repertoaru su Neda Ukraden i grupa „Divlji kesten”, u petak nastupaju Kiki Lesendrić i „Piloti”, kao i Dejan Petrović i „Big bend”. U subotu nastupaju Marina Tadić i Zorica Brunclik i Kemiš, a u nedelju grupa „Van Gog”.

Izvor: Brif.rs