Festival zaštite životne sredine na FTN-u

0
Bolnica VITA Novi Sad

Festival zaštite životne sredine održaće se danas i sutra sa početkom u 15.00 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Festival organizuje Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta tehničkih nauka i Departmanom za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu.

Ciljevi Festivala su promocija zaštite životne sredine, afirmacija zdravih stilova života, ekologije i održivog razvoja. Aktivnosti koje će biti realizovane tokom festivala su predavanja, prezentacije klasičnih modela iz oblasti zaštite životne sredine i panel diskusije.

Tema prvog dana Festivala je zelena ekonomija sa posebnim osvrtom na efikasno korišćenje prirodnih resursa, razvojem praćenim niskim emisijama gasova sa efektom staklene bašte i principom održive proizvodnje i potrošnje. Tema drugog dana Festivala jeste alternativna energetika, sa fokusom na najnovije svetske tehnologije i načine u proizvodnji čiste energije, iskustvima stručnjaka iz naše zemlje, kao i budućom strategijom u ovoj oblasti.

Raspored Festivala zaštite životne sredine pogledajte na sajtu Fakulteta.

Izvor: Brif.rs
Fotografija: Promo/FTN