Dunavski biznis forum značajan za zemlje u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić pozvao je danas, na konferenciji za novinare, sve predstavnike gradova i opština u Vojvodini da uzmu aktivno učešće na predstojećem petom „Dunavskom biznis forumu“, koji će se održati u Novom Sadu, 18. i 19. oktobra 2016. godine, čije održavanje je pomogla i Pokrajinska vlada.

Sekretar Bjelić je rekao da je Dunavski biznis forum značajan faktor povezivanja u regionu, a da je njegov cilj da se povežu sve zemlje dunavskog sliva i da se animiraju akteri iz poslovnih zajednica da aktivno rade na ekonomskom i privrednom razvoju.

„Uloga Pokrajinskog sekretarijata je da podrži sve strateške projekte i njihovu afirmaciju koji promovišu regionalne aspekte državne politike naše zemlje i streteški projekat EU za Dunavski region. U tom smislu, i Dunavski biznis forum će imati veliki značaj, jer je usmeren na podsticanje kooperacije između zemalja Dunavskog regiona koje nastoje da iskoriste potencijale Dunava i kreiraju povoljnu atmosferu za privredna ulaganja u oblasti transporta, zaštite životne sredine, energetike i agrobiznisa“, istakao je sekretar Bjelić.

Direktor „Media inventa“ autor i nosilac projekta Vlado Markanović naglasio je da će ovogodišnji forum okupiti oko 2000 učesnika i da je u planu da se ovaj događaj uvrsti u zvaničan kalendar Evropske komisije.