Danas počinje druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

0
Bolnica VITA Novi Sad

Druga faza izgradnje naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu počinje danas.

Polaganju kamena temeljca će prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem. Takođe, početku druge faze izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu prisustvovaće i državni sekretari u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček i prof. dr Vladimir Popović.

Ovo je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu koja je vredna oko 12,6 miliona evra. Izgradnja ovog objekta je izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu.

Gradi se zgrada od 29.000 kvadratnih metara od čega će 10.000 kvadratnih metara biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.