Novi Sad će dobiti najsavremeniji istraživački centar

0
Bolnica VITA Novi Sad

Novi Sad će dobiti najsavremeniji istraživački centar za primenu novih tehnologija u poljoprivredi. Zahvaljujući sredstvima koje je projekat „Antares“ instituta BioSens dobio na konkursu Evropske unije i ulaganjem Vlade Srbije biće izgrađena zgrada, nabavljena najsavremenija oprema i zaposleno 150 mladih istraživača.

„Prvo mesto po oceni Evropske komisije u konkurenciji više od 200 najprestižnijih evropskih naučnoistraživačkih institucija – potvrda je da raspolažemo vrhunskim stručnjacima i vrhunskim obrazovnim i naučnim institucijama koji su kadri i da osmisle i da pokrenu projekte na najvišem evropskom nivou“, rekao je Mirović obraćajući se prisutnima.

Današnjoj svečanoj akademiji prisustvovali su ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić; ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević; generalni direktor za istraživanje i inovacije Evropske komisije Robert Žan Smits i ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, kao i brojni priznati naučnici iz zemlje i sveta.

Izvor: Brif.rs