Nova radna mesta u pogonu fabrike u Odžacima

0
Bolnica VITA Novi Sad
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Odžacima zvaničnom početku proizvodnje u novom pogonu kanadske fabrike „Magna siting“, koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih.
Vučić se po dolasku u fabriku sastao sa rukovodstvom ove kompanije, nakon čega je obišao novi pogon, gde je razgovarao sa radnicima.
On je najavio da bi plate u javnom sektoru do kraja godine mogle biti povećane i za deset odsto, uz napomenu da će biti povećan i minimalac.Premijer je izrazio očekivanje da će plate porasti i u privatnom sektoru, koji već po tome polako sustiže javni sektor, istakavši da je to bilo moguće ostvariti samo zahvaljujući ozbiljnosti programa koji je sproveden.

Kanadska fabrika „Magna siting“ posluje u 18 evropskih zemalja i bavi se proizvodnjom presvlaka za auto-sedišta.

Ova kompanija u Srbiji posluje od 2013. godine, kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata, u kojoj radi 444 radnika.

Otvaranju novog pogona prisustvovali su i ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington, ministar privrede Goran Knežević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predstavnici rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

Izvor: Vlada Srbije