Nova oprema za kvalitetnije tehničke proizvode

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Jovan Petrović izjavio je danas da će od narednog meseca tehnička oprema u našoj zemlji biti usaglašena sa evropskim standardima, budući da će proći kontrolu kvaliteta neke od 15 akreditovanih laboratorija.

Proizvodi napravljeni po tim standardima nose znak usaglašenosti, odnosno simbol “AAA“ u obliku trougla, čime smo, osim što to radimo zbog nas, pokazali i da smo ozbiljan i pouzdan partner u procesu evropskih integracija, ukazao je Petrović.

Petrović je na konferenciji za novinare istakao da će od maja do septembra novu opremu za ispitivanje kvaliteta, u ukupnoj vrednosti od 3,2 miliona evra, dobiti 11 akreditovanih laboratorija, čiji su predstavnici danas u Vladi Srbije potpisali ugovore o njenom korišćenju.

Ostale četiri laboratorije, kako je najavio, opremu u vrednosti od 1,8 miliona evra dobiće kada bude završena tenderska procedura.

Prema njegovim rečima, savremeno opremljene laboratorije veoma au važne za Srbiju, imajući u vidu podatak da je izvoz ove godine u odnosu na prošlu porastao za 11,5 odsto.

Ovim laboratorijama omogućujemo našoj privredi da zadovolji sve standarde i bude konkurentna, a građanima da budu zadovoljni kvalitetom i bezbednošću proizvoda, objasnio je pomoćnik ministra.

Izvor: Vlada Srbije