Noć istraživača „Znanje na ogled“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Posetioci manifestacije Noć istraživača imaće priliku danas da saznaju kako je otkrivena gravitacija u svemiru, šta se nalazi unutar CERN-a, kakve posledive migracije ostavljaju na slikarstvo ili zašto se ratovalo u srednjem veku.

Tradicionalno, poslednjeg petka u septembru, od 17.00 do 22.00 domaćini manifestacije biće Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica, pod sloganom „Znanje na ogled“.

Koordinator ReFocuS projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centrom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.

„Naša želja je da promovišemo učenje kao vrlinu a istraživačko zvanje kao izbor karijere budućnosti. naša ciljna grupa su školska deca ali smo pripremili sadržaje za sve i svi su dobrodošli“ kazale je Tanja Anađević kordinator manifestacije.

Glavna mesta održavanja manifestacije su Francuski institutu, Gete institut, Galerija nauke i tehnike SANU, Muzej Vuka i Dositeja, Naučni klubu Beograd, Kalemegdan i po prvi put tržni centar Big Fashion.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR