Neophodno veće učešće mladih u društvenom životu

0
Foto: mos.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić upoznao je danas predstavnike Krovne organizacije mladih Nemačke, koji borave u poseti Beogradu, sa osnovnim elementima omladinske politike u Srbiji i strateškim dokumentima u toj oblasti.

Udovičić je tokom sastanka rekao da Srbija ima razvijenu omladinsku politiku, strateška dokumenta i uspostavljene strukture u omladinskom sektoru, ali da treba još više raditi na zapošljavanju mladih i njihovom većem aktivizmu.

To će biti definisano i kroz izmene Zakona o mladima, koje se pripremaju u saradnji sa mladima, naveo je on i dodao da će u tom pogledu iskustva Krovne organizacije mladih Nemačke biti veoma korisna.

Gosti iz Nemačke iskazali su posebno interesovanje za informisanje o saradnji sa ključnim partnerima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, ali i o prioritetima u različitim oblastima i dosadašnjoj saradnji sa Nemačkom.

Takođe, razgovarano je i o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje u omladinskog sektoru.

Generalni sekretar Asocijacije nemačke omladine u Evropi Robert Verner ukazao je na odličnu saradnju sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, kao i na to da zajedno u Evropskom forumu mladih zastupaju interese mladih.

Izuzetno smo zainteresovani za rad regionalne kancelarije za saradnju mladih na zapadnom Balkanu i želimo da kroz naša iskustva doprinesemo većem učešću mladih u društvenom životu, negovanju kulture tolerancije i razvoju zajedničkih projekata, rekao je Verner.

Izvor: Vlada Srbije