Neophodna adaptacija sportskih sala u školama

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas „Kuću košarke“, gde su mu čelnici KSS predstavili program Junior NBA lige Srbije i planove za budućnost, i iskazali želju da organizuju zajednički kamp FIBA i NBA „Košarka bez granica 2018“.

Predsednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i Dejan Tomašević upoznali su ministra sa problemima organizacije pomenute lige zbog neprilagođenosti visine koševa i dimenzija terena u osnovnim školama.

Šarčević je tom prilikom spomenuo i problem deficita školskih sala, istakavši da se ubuduće neće praviti tereni ispod standarda i adekvatnih dimenzija, kao i da će pažnja biti usmerena i na adaptacije i renoviranje sala, u skladu sa mogućnostima.

Vodeći ljudi KSS objasnili su i koncept i ciljeve projekta adaptacije koševa u školskim salama, a sve u saradnji sa FIBA Evropa, koja je podržala taj projekat.

Navedeno je i da je cilj KSS da pomenute adaptirane košarkaške konstrukcije, prilagođene najmlađima, postanu standard, za šta je i zatražena podrška Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Košarkaški savez Srbije stoji na raspolaganju Ministarstvu za bilo koji vid pomoći u sprovođenju sportskih projekata, za koje ima stručna lica.

Šarčević je konstatovao da Ministarstvo prosvete i KSS imaju iste ciljeve i da će pozvati Savez da zajedno učine sve što je moguće da se košarka i sport u Srbiji podignu na još viši nivo, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Vlada Srbije