Neograničen izvoz jagnjetine, kukuruza, suvih šljiva u Kinu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srpski poljoprivrednici ubuduće će moći da izvoze neograničene količine jagnjećeg mesa, kukuruza, suvih šljiva i rezanaca od repe u Kinu, pošto su delegacije dve zemlje danas potpisale Memorandum o utvrđivanju akcionog plana za trgovinu i investicije u poljoprivredi.
Kako je izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle odvojenih sastanaka sa predsednikom i premijerom Kine Si Đinpingom i Li Kećijangom, novinarima u Pekingu rekao da je sa rukovodstvom te zemlje dogovoren izvoz srpskih proizvoda u Kinu.

„Mi od ovog trenutka možemo da izvozimo neograničene količine i jagnjećeg mesa, i kukuruza i suvih šljiva, i rezanaca od repe. Do leta ćemo da završimo govedinu, i do kraja godine svinjsko meso i mlečne proizvode“, rekao je Vučić.

On je istakao da je to ogroman uspeh i da je time stvorena široka paleta mogućnosti za naše poljoprivrednike i ulaganje u srpsku poljoprivredu.

„Istovremeno kineski prerađivači će da počnu da dolaze u Srbiju, jer će oni da koriste tu priliku, jer iz naše zemlje mogu da vrate ogroman broj proizvoda u Kinu“, rekao je Vučić.