Na mladim i obrazovanim ljudima leži budućnost sveta

0
Foto: www.facebook.com/MinistarstvoOmladineISporta/
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić učestvuje, kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, na Svetskom omladinskom forumu koji se održava od 5. do 7. novembra u Šarm el Šeiku, u Egiptu.

Udovičić je, na panelu “Razlike među kulturama i civilizacijama: sukob ili integracija?”, istakao da budućnost čitavog društva zavisi od mladih, uz napomenu da Srbija snažno i duboko veruje u potencijale mlade generacije.

Globalni izazovi nameću potrebu pune saradnje čitavog čovečanstva. Islamofobija, antisemitizam, rasizam i pokušaji revizije istorije 20. veka, danas tako prisutni u pojedinim delovima sveta, mogu se pobediti jedino saradnjom omladine, ukazao je on i dodao da je zato ovaj skup veoma značajan.

Foto: www.facebook.com/MinistarstvoOmladineISporta/
Foto: www.facebook.com/MinistarstvoOmladineISporta/

Ministar je poručio mladima da je Svetski omladinski forum dokaz da donosioci odluka veruju da su današnje mlade generacije najobrazovanije, digitalno pismene, da razumeju različitosti i zaslužuju da im se pruži prilika da taj svoj potencijal primene za opšte dobro.

Pored obraćanja i aktivnog učešća na panel-diskusijama, Udovičić je imao i bilateralne susrete sa princom Jordana El Hasanom bin Talalom, ministrom omladine i sporta Republike Etiopije Ristuom Irdavujem i ministrom omladine i sporta Tunisa Maždolin Šern, sa kojima je razgovarao o uspostavljanju buduće saradnje u oblasti sporta i omladine, kao i njenoj formalizaciji.

Udovičić je imao čast i da se lično sastane sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom el-Sisijem, kojem je tom prilikom, uz razgovor o najvažnijim temama iz oblasti omladinskog sektora, izrazio zahvalnost na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu.

Svetski omladinski forum okupio je veliki broj visokih svetskih zvaničnika, kao i omladinskih delegata. Na skupu učestvuje oko 3.500 mladih iz oko 160 zemalja, a forum se održava kao interaktivni dijalog između visokih državnih zvaničnika i omladinskih delegata, sa idejom slanja globalne poruke mira, jedinstva, prosperiteta i razvoja.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR