Na Iriškom vencu polaganjem venaca obeležen Dan ustanka naroda Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom obeležavanja 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je u ime Pokrajinske vlade je položio venac na spomenik „Sloboda“ na Iriškom vencu, i odao počast borcima poginulim tokom oslobodilačkog rata.

Na spomeniku „Sloboda“, koji je simbol narodnooslobodilačkog otpora i borbe protiv fašizma, vence su položili i predstavnici Vojske Republike Srbije, delegacija SUBNOR-a AP Vojvodine, kao i brojne delegacije opštinskih organizacija SUBNOR-a.

Obraćajući se prisutnima, Predrag Vuletić rekao je da je velika čast na današnji dan i praznik biti na ovom mestu i deliti duh hrabrosti, čestitosti i borbe za našu Republiku, baš kao što je bilo pre 76 godina. On je dodao da je 7. juli značajan datum u istoriji Republike Srbije.

Pokrajinska vlada će, prema rečima Predraga Vuletića, negovati istoriju, poštovati čuvare istorije i ljude koji su najzaslužniji za slobodu našeg neba i naše zemlje i slobodu naših naroda. Pokrajinska vlada je siguran partner u očuvanju tradicije i vrednosti na kojima je naša zemlja izgrađena.

„Vama veliko hvala, jer smo ponosni na ono što smo nasledili. Zato imamo veliku obavezu da našoj deci u nasleđe ostavimo iste vrednosti “, poručio je na kraju pokrajinski sekretar.

Izvor: Vlada Vojvodine