Na Braču se u subotu utopio dečak iz Novog Sada

0
Bolnica VITA Novi Sad
Trinaestogodišnji talentovani Luka Milinković, koji je u novoj sezoni trebalo da ponese dres mlađih selekcija Vojvodine NS seme, tragično je izgubio život, utopivši se na Braču, saopštio je novosadski klub.

Luka Milinković rođen je 1. marta 2004. godine u Florijanapolisu, u Brazilu. Sin je Novosađanke Jelene i poznatog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića. Živeo je u glavnom gradu pokrajine. Geni su ga vrlo brzo usmerili ka sportu, trenirao je najpre tenis, a prošle godine krenuo je i definitivno očevim stopama, te je 6. avgusta 2016. potpisao pristupnicu za Odbojkaški klub Vojvodina NS seme. Bila je to i njegova prva registracija.

Kako je bio izuzetno mlad, a bila mu je potrebna adekvatna odbojkaška škola, počeo je da trenira u Odbojkaškom klubu Voša, sa kojim Vojvodina NS seme ima saradnju. Sa Vošom je igrao Gradsku pionirsku ligu. Ovog leta bio je učesnik odbojkaškog kampa u Bečeju, gde je pokazao talenat. U novoj sezoni trebalo je da igra za pionirsku selekciju Vojvodine NS seme. Datum, vreme i mesto sahrane saopštiće porodica.
Izvor: Brif.rs