MUP nastavlja odlučnu borbu u suzbijanju trgovine narkoticima

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja odlučnu i beskompromisnu borbu u suzbijanju trgovine narkoticima, što najbolje potvrđuju i ostvareni rezultati u ovoj godini.

Stfanović je u izjavi za javnost naveo da je u prvih deset meseci ove godine policija zaplenila 3,44 tone različitih narkotika, kao i 342.303 opijata u komadima.

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova između ostalog, zaplenili 3,27 tona marihuane, 50,5 kilograma amfetamina, 14,5 kilograma heroina, 14,5 kilograma ekstazija, 12,4 kilograma kokaina i 3,2 kilograma hašiša.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova je rekao da je najviše narkotika zaplenjeno na teritoriji Beograda, Sombora i Sremske Mitrovice, a zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je u prvih deset meseci uhapsila 432 osobe.

Borba protiv narkotrafikinga jedan je od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Nećemo stati ni u narednom periodu i bićemo apsolutno posvećeni ovom poslu, sve dok postoji i jedan narko-diler koji pokušava da truje našu decu na ulicama Srbije, poručio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, prema njegovim rečima, na teritoriji Srbije ove godine otkrivene su i 33 ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, od čega su se 32 koristile za marihuanu, dok je na teritoriji Beograda otkrivena i prva laboratorija za proizvodnju ekstazija.

Stefanović je napomenuo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali odlučnost i u suzbijanju nelegalne trgovine oružjem, i u periodu od 1. januara do 1. novembra ove godine u policijskim akcijama zaplenjeno je 1.035 komada vatrenog oružja i oko 20.000 komada municije.

Među oduzetim oružjem najviše je bilo pištolja – 395 i pušaka – 327. Najviše oružja oduzeto je na teritoriji Beograda, Pirota i Kraljeva. U ovom periodu zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija uhapšeno je 78 osoba, dodao je Stefanović.

Izvor: MUP

POSTAVI ODGOVOR