Moćni ruski lovci stižu danas u Srbiju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dva ruska lovačka aviona „mig 29“ trebalo bi danas oko 14.30 sati da budu predata Vojsci Srbije na vojnom aerodromu Batajnica, ostala četiri do petka.

Moćni ruski lovci ‘mig 29’, koje je Rusija po direktnom nalogu predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina donirala našoj zemlji, sleću već danas u Srbiju, potvrđeno je Informeru u vrhu države!

Gigantski transportni avion ‘antonov 124’ sa prve dve letelice, koje su prethodno rastavljene, poleće danas u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve i očekuje se da na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14.30.

Kako piše ruski Sputnjik, svih šest letelica kompletno je pripremljeno za transport i već na repu ima nove oznake – srpsku trobojku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da avioni stižu, ali nije želeo da priča o datumima, navodi Informer.

„Naravno da znam kad ‘migovi’ dolaze, ali prvo hoću da dođu, pa da vas obavestim. Vojska Srbije će danas biti jača nego što je to bila pre sedam ili osam godina. Vojska je jača ne zato što pretimo, već zato što želimo da sačuvamo narod i budemo svoji na svome“ rekao je Vučić .

Izvor: Informer

POSTAVI ODGOVOR