MMF usvojio šestu reviziju aranžmana sa Srbijom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Iz MMF-a u petak je došla najveća moguća pohvala na račun Srbije, reformske politike i mera koje sprovodi Aleksandar Vučić u našoj zemlji, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

„Data je ukupna ocena makroekonomske situacije, koja je pozitivna, fiskalna stabilnost konsolidovana i to nije nešto što kažemo mi kao predstavnici SNS i vlasti, to kažu predstavnici najozbiljnijih i najmerodavnijih finansijskih institucija, tako da je ovo veliko priznanje za Srbiju i dodatni podstrek“, rekao je Đurić za tv Pink.

Kako smatra, to će značiti da će još veći broj stranih kompanija početi da dolazi u zemlju koja je na taj način ocenjena i da će to doprineti zapošljavanju naših nedovoljno razvijenih krajeva.

Đurić je rekao da to predstavlja ujedno i neku vrstu „političkog šamara onim neodgovornim opozicionim predstavnicima koji sve vreme lažu o tome kako tobože naši napori nisu dovoljni“.

„Ili misle da smo mi zaboravili kako je Srbija izgledala u vreme kada su oni – i Jeremićevi, Šutanovčevi i svi ostali vodili srpsku ekonomiju kada je ona beležila strmoglavi pad“, kaže Đurić.

On smatra da je zamenik direktora MMF-a Tao Zeng juče pozitivno ocenio prelazni aranžman, ali ne na bilo koji način i kaže da je iz MMF-a došla najveća moguća pohvala na račun Srbije, reformske politike i mera koje sprovodi Aleksandar Vučić u našoj zemlji.

„Dakle, na jedan vrlo objektivan i realan način ocenjeno je da je naša ekonomija u 2016. godini zabeležila rast, da je zaposlenost zabeležila rast, da je poslovno okruženje poboljšano“, rekao je Đurić.

Izvor: Tanjug