MMF primećuje napredak u resoru Ministarstva privrede

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejmsom Rufom o rezultatima i napretku u tom resoru u odnosu na poslednju tehničku posetu predstavnika Fonda.

Knežević je tehničkoj misiji MMF-a predstavio aktivnosti koje Ministarstvo privrede preduzima po pitanju popravljanja poslovne klime i pozicije Srbije na „Duing biznis listi“ Svetske banke.

Rufa je zanimala dinamika rešavanja statusa strateških preduzeća, kao i kakve će posledice po privredu imati povećanje minimalne zarade, iz ugla poslodavaca i zaposlenih i kada je reč o otvaranju novih radnih mesta.

Ministar je govorio i o investicijama nakon usvajanja Zakona o ulaganjima, uvođenju reda u javna preduzeća, ali i podršci koju resorno ministarstvo pruža malim i srednjim preduzećima, kojima su od ove godine na raspolaganju programi u okviru „Decenije preduzetništva“.

Nakon predstavljanja rezultata, Ruf je ocenio da je u resoru Ministarstva privrede primetan napredak, dok su u pojedinim segmentima resora i dalje prisutni rizici.

Izvor: Vlada Srbije