Mirović u Baču: Za Pokrajinsku vladu je važno da i manje opštine zajednički razvijamo

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Bač, gde je u prisustvu rukovodstva ove opštine, u novoj hali u Industrijskoj zoni otvorio proizvodni pogon fabrike drvne ambalaže i proizvoda od drveta, „KSC Tectona“.

Izgradnju hale po najvišim standardima finansirala je Opština Bač u saradnji sa Ministarstvom privrede, kako bi privukla investitore i otvorila nova radna mesta.

Podsetivši na činjenicu da su se u Baču do pre dve godine fabrike samo zatvarale, predsednik Mirović je današnje pokretanje novog proizvodnog pogona ocenio kao veliki i važan događaj, jer se, kako je naglasio, zapošljavanjem 50 radnika i angažovanjem 30 sezonskih, uz evidentne mogućnosti za proširenje kapaciteta, čini prvi korak za razvoj ove bačke opštine.

Predsednik Pokrajinske vlade još je istakao da se najčešće govori o ulaganjima u velike gradove i opštine, u one centre koji su bliži glavnim infrastrukturnim pravcima i putevima, ali da su Pokrajinskoj vladi jednako važne i manje opštine u koje investitori nisu dolazili.

„Treba da ih motivišemo, da pripremamo komunalnu infrastrukturu, da pripremamo podsticaje i sa pokrajinskog i sa nacionalnog nivoa i pokrenemo preduzetnike da ulažu kapital i otvaraju nova radna mesta“, zaključio je Mirović i dodao da je današnje otvaranje 50 radnih mesta u Baču značajno isto toliko kao kada bi se u Novom Sadu otvorila fabrika sa dve ili tri hiljade zaposlenih.

Ulaganja u Bač će se nastaviti, najavio je Mirović, i to i u sferi komunalnih i infrastrukturnih investicija, pa je, tako, dogovorena saradnja u nadogradnji predškolske ustanove, kao i izgradnja komunalne i putne infrastrukture za potrebe nekih drugih kompanija za čije ulaganje postoji interesovanje.

U danas otvorenoj novoizgrađenoj višenamenskoj hali industrijskoj zoni u Baču, površine 1150 kvadratnih metara, „KSC Tectona“ će proizvoditi drvnu ambalažu: palete, drvene boks palete, gajbice, drške za alate kao i podne elemente. Jedan od vlasnika kompanije, Nikola Čavka, zahvalio se opštinskoj upravi, Južnobačkom okrugu i „Vojvodinašumama“ na efikasnosti i preduzetnosti i rekao da će ova fabrika već sledećeg meseca raditi punim kapacitetom, kao i to da će veliki deo proizvodnje biti usmeren ka inostranom tržištu.

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević je rekao da je današnje pokretanje proizvodnje i otvaranje prvih radnih mesta u dugom periodu od dvadeset godina prvi u nizu koraka u razvoju ove opštine.

Izvor: Vlada Vojvodine