Mirović ozvaničio početak izgradnje novog pogona fabrike „Le Belije“ u Kikindi

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik kikindske kompanije „Le Belije“ Filip Dizije, polaganjem kamena temeljca za izgradnju novog pogona fabrike „Le Belije“ u Kikindi, ozvaničili su danas početak izgradnje novih 2.500 kvadratnih metara u okviru ove francuske kompanije za proizvodnju aluminijumskih odlivaka za automobilsku industriju.

Reč je o investiciji vrednoj 12 miliona evra, čija realizacija će omogućiti nova zapošljavanja u ovoj severnobantaskoj opštini, u kompaniji gde je trenutno zaposleno preko 600 radnika.

Predsednik Mirović je u svom obraćanju istakao da je otvaranje novih pogona i fabrika uvek ogromno zadovoljstvo i uspeh, a da je takvih momenata u našoj pokrajini sve više.

Mirović je naglasio da ako je moguće, da za dva meseca u Vojvodini u nekoliko opština, bude napravljen ovakav korak, dodavši da je bilo i otvaranja koja nisu medijski posebno predstavljena, kao i da je predsednik Vlade lično za tri godine otvorio 55 novih kompanija, konstatacija je da u našoj zemlji imamo taj potreban zamajac koji zaista garantuje rast ekonomije Srbije i garantuje bolji život za sve njene građane.
„Ovog procesa ne bi bilo da nemamo ukupnu političku i ekonomsku stabilnost u našoj zemlji“, poručio je Mirović danas iz Kikinde.

Izvor: Vlada Vojvodine