Mir i saradnja prioriteti regionalne politike Srbije i Grčke

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Panosom Kamenosom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju vojne saradnje dveju zemalja i njihovih odbrambenih industrija, kao i o razvoju ukupnih odnosa.

Premijer Vučić i ministar Kamenos istakli su rešenost da Srbija i Grčka, oslanjajući se na tradicionalne prijateljske odnose, ojačaju politički dijalog i prošire saradnju u svim oblastima.

Srpski premijer je istakao da visoko cenimo podršku Grčke evropskom putu Srbije i dosledan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Premijer Vučić i ministar Kamenos razgovarali su i o aktuelnoj situaciji u regionu, izrazivši brigu za stabilnost zapadnog Balkana, ali i istakavši opredeljenje da mir i saradnja budu prioriteti regionalne politike Srbije i Grčke.

Dvojica sagovornika su razmenila mišljenja i o globalnim bezbednosnim izazovima, pre svega o potrebi zajedničke borbe protiv terorizma, kao i presecanju kanala finansiranja terorističkih organizacija.

Izvor: Vlada Srbije