Ministru Đorđeviću uručena Medalja za jačanje vojne saradnje sa Belorusijom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević, koji se nalazi u poseti Republici Belorusiji, sastao se sa predsednikom Državnog vojnoindustrijskog komiteta te zemlje Segejom Pavlovičem Guruljovim, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju vojnotehničke i vojnoekonomske saradnja dve zemlje.

Budući da je Državni vojnoindustrijski komitet nadležan za sprovođenje odbrambene ekonomske politike, kontrolu realizacije rada preduzeća u vojnoindustrijskom sektoru i vojnotehničku saradnju sa drugim državama, na sastanku je bilo reči o detaljima formiranja Zajedničke komisije za vojnotehničku saradnju, koja treba da omogući jačanje veza odbrambenih industrija dve zemlje.

Prilikom posete Belorusiji ministru Đorđeviću uručena je Medalja za jačanje vojne saradnje sa Belorusijom i plaketa Ministarstva odbrane te zemlje.

Tokom boravka u Minsku ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je i Hram svih svetih žrtava rata gde je, u ime Vlade Republike Srbije, predao kapsulu sa zemljom iz Memorijalnog kompleksa oslobodiocima Beograda, sa mesta gde su sahranjeni posmrtni ostaci Belorusa poginulih prilikom oslobađanja srpske prestonice 1944. godine.

Izvor: mod.gov.rs