Ministarstvo za rad dobiće podršku Danske za prioritetne ciljeve

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević iskazao je danas zahvalnost ambasadoru Danske u Srbiji Andersu Hogardu na podršci u realizaciji projekata koji su imali za cilj jačanje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom na lokalnom nivou, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Đorđević se, takođe, osvrnuo na stogodišnjicu diplomatskih odnosa Srbije i Danske, i istovremeno ukazao na to da resorno ministarstvo poseban naglasak stavlja na izradu socijalnih karata i na pitanja rodne ravnopravnosti.

U skladu sa tim, ministar je predložio da se postojeća saradnja dveju država proširi i na ove oblasti, imajući u vidu to da Kraljevina Danska ima efikasan sistem gde se preko jedne kartice i njenog jedinstvenog broja obavlja sve što je građanima potrebno, bez nepotrebne papirologije.

Takođe, on je istakao i da je Danska jedan od lidera kada je u pitanju puna primena koncepta rodne ravnopravnosti.

Hogard je rekao da će za vreme njegove diplomatske misiji u Srbiji nastojati da saradnju dveju zemalja u mnogim oblastima podigne na viši nivo, kao i da će prioritetni ciljevi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja imati podršku Kraljevine Danske.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR