Ministarstvo trgovine i Fondacija Jurić potpisali sporazum

0
Bolnica VITA Novi Sad

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece na internetu.

Matić je tom prilikom istakla da je pomenuta fondacija značajan partner u državnim programima koji imaju za cilj edukaciju i prevenciju, budući da uživaju veliko poverenje građana, a posebno dece koja su naša primarna ciljna grupa.

Ona je navela da je uspostavljanje komunikacije sa Fondacijom posredstvom Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, koji je Ministarstvo pokrenulo 27. februara, već dalo rezultate, budući da su određene prijave koje su prosleđene Centru poslate Javnom tužilaštvu.

Jurić je ukazao na to da institucionalna podrška projektima koje ta Fondacija realizuje značajno doprinosi njihovoj efikasnosti, što je ključno u zajedničkom delovanju u oblasti bezbednosti dece na internetu.

Sporazum uređuje saradnju ove fondacije i Ministarstva u cilju efikasnijeg delovanja na poboljšanju uslova za bezbednost dece i prevenciju nasilja nad decom i među decom na internetu.

On obuhvata i promotivne kampanje, kao i edukativna predavanja i tribine u osnovnim i srednjim školama, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Vlada Srbije