Ministar Stefanović na aerodromu dočekao specijalnog izaslanika predsednika NR Kine

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović dočekao je sinoć na aerodromu “Nikola Tesla” specijalnog izaslanika predsednika NR Kine i sekretara Centralne komisije za političke i pravne poslove Menga Đijendžua.

Stefanović je tom prilikom poželeo dobrodošlicu Mengu i rekao da mu predstavlja veliku čast što je specijalni izaslanik predsednika NR Kine došao u posetu Srbiji.

On je naveo da će ovo će biti prilika da se razgovara kako da se popravi stanje bezbednosti i unapredi saradnja između NR Kine i Republike Srbije.

Nama je dobro poznata Vaša posvećenost u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i svih drugih oblika ugrožavanja bezbednosti kako Kine, tako i drugih zemalja sveta, istakao je Stefanović.

Meng se zahvalio se Stefanoviću na dobrodošlici i na pažljivoj pripremi ove posete.

Zadovoljan sam što sam na čelu kineske delegacije u poseti Vašoj divnoj zemlji. Odmah po dolasku osetio sam Vaše gostoprimstvo. Između Kine i Srbije postoji dugo, tradicionalno prijateljstvo, kao i saradnja. Naš predsednik Si Đinping posetio je prošle godine Vašu zemlju, dok je Vaš predsednik Aleksandar Vučić ove godine učestvovao na međunarodnom forumu u Kini i zahvaljujući većem zalaganju dva lidera naša saradnja je sve bolja, rekao je Meng.

Stefanović i Meng će se danas zvanično sastati u Palati Srbija, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: Vlada Srbije