Ministar Đorđević se sastao sa ambasadorkom Slovačke Republike

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se danas sa ambasadorkom Slovačke Republike u Republici Srbiji, Nj.E. Dagmar Repčekovom.

Tokom sastanka potvrđeni su dobri bilateralni odnosi i prostor za dalje unapređenje saradnje u nadležnosti Ministarstva. U narednom periodu, očekuje se potpisivanje Protokola o saradnji u oblasti rada i zapošljavanja između nadležnih ministarstava dve države.

Ministar Đorđević je istakao da značaj potpisivanja Protokola leži u obostranom interesu da se dodatno ojača saradnja u oblasti zapošljavanja državljana jedne države na teritoriji druge, borbi protiv nelegalnog rada i otklanjanju nesporazuma koji su se nedavno pojavili u vezi sa radnim angažovanjem radnika Republike Srbije u Slovačkoj Republici.

Ambasadorka Repčekova je naglasila da je takav oblik unapređenja bilateralne saradnje najefikasniji vid pružanja garancija za zaštitu građana na radu na teritoriji druge zemlje i članova njihovih porodica i istakla da će Ambasada, u okviru svojih mogućnosti, pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se i zvanično ušlo u proceduru zaključivanja pomenutog Protokola.

Izvor: Brif.rs