Ministar Đorđević sastao se sa resornim kolegom Biserom Petkovim

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa delegacijom Bugarske na čelu sa ministrom rada i socijalne politike Biserom Petkovim u Dimitrovgradu.

Đorđević je rekao da se prvi put kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja susreće sa kolegama iz Bugarske i da mu je izuzetno drago s obzirom da Srbija i Bugarska imaju zajedničkih tema, projekata i mogućnosti za saradnju.

„Želimo  da unapredimo kvalitet života svih građana, posebno onih koji žive na opštini Dimitrovgrad. Sa bugarskim kolegama razgovarao sam o načinu na koji to možemo zajedno da uradimo“, rekao je ministar i dodao da ove dve zemlje vezuje trenutno i migrantska kriza koja je podjednako zahvatila i Bugarsku i Srbiju.

„Priliv migranata trenutno je u manjem broju, ali ukoliko dođe do novog talasa izbeglica, spremni smo da adekvatno reagujemo. Upravo zbog toga težimo tome da zajedno pronađemo rešenje kako ovaj problem da prevaziđemo“, rekao je Đorđević i pohvalio saradnju dve države u borbi protiv iregularnih migracija.

Ministar Đorđević i bugarski kolega  Petkov dogovorili su  potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva ministarstva.

Ministar rada i socijalne politike Bugarske Biser Petkov složio se sa činjenicom da njegova zemlja sa Srbijom ima mnogo tema i projekata za saradnju i pohvalio je razmenu informacija ova dva ministarstva u svim prethodno navedenim oblastima.

Ministar Đorđević razgovarao je i sa predsednikom opštine Dimitrovgrad, Vladicom Dimitrovim, direktorkom Centra za socijalni rad Anitom Markov i direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale  Pirot Draganom Jenaćkovićem. Oni su ministra Đorđevića upoznali sa problemima i planovima iz oblasti socijalne politike i zapošljavanja, ali i radom na zajedničkim projektima, mogućnostima pomoći i saradnje ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa opštinom Dimitrovgrad.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR